Knjige koje su mi promenile život

Koji je siguran način da promenite svoj život? Da promenite sebe, naravno.

Genijalni Ajnštajn je rekao:

Ludost je uporno raditi istu stvar i očekivati drugačije rezultate.

Svako ko je uspeo u nastojanju da svoj život dovede u red i promeni ga na bolje, reći će vam da su promene usledile nakon što je promenio način na koji razmišlja, oseća se i deluje.

Ovo ne znači da u panici treba da donesete drastične odluke o promenama kojih ćete se od sutra držati, jer nećete uspeti duže od 24 sata. To je sasvim u redu, jer je prirodno. Niste preko noći postali negativni, malodušni ili nezadovoljni, pa preko noći ne možete ni prestati to da budete.

Trebaju vam nove informacije, kako biste počeli da razmišljate o novim idejama i u drugačijem smeru. A knjige su svakako jedan od najboljih puteva da do novih informacija dođete.

U nastavku ću govoriti o knjigama koje su promenile moj svet i na kojima ću neizmerno biti zahvalna do kraja života.

1. Razgovori s Bogom – Nil Donald Volš

Nakon čitanja Volšovih knjiga, volim da kažem kako mi je mozak eksplodirao u bezbroj delova, nakon čega je svaki delić pao na pravo mesto.

Bog je nešto što sam od malena sebi pokušavala da objasnim. Porodica jednog od mojih roditelja bila je vrlo pobožna. Odlazak nedeljom u crkvu bio je obavezan, molitve, post, slava, crveno slovo… Sve se to slepo upražnjavalo i poštovalo, ali falila je jedna nit koja bi celu priču učinila smislenom – ljubav i saosećanje. Nisu ih imali – kako za sebe, tako ni za druge.

Pa kakav je to Bog, bokte vid’o, kad se zadovoljava odlaskom u crkvu, a odsustvom saosećanja? Kakav je to simbol ljubavi kada ću završiti u paklu ako nedeljom ili kada je crveno slovo uključim mašinu da opere veš? Ili ako ne postim jer mi se naprosto tog dana ne da?

Sve ovo u meni je razvilo veliki otpor prema Bogu. Sujetan je i osvetoljubiv. Nije mi padalo na pamet da prihvatim takvog jednog tipa na nebu, kada ih i na zemlji ima koliko hoćeš.

U knjigama Razgovori s Bogom (ima ih četiri), autor zaista vodi dijalog sa Njim. Ja ne znam i ni najmanje mi nije važno da li je Nil običan prevarant, koji je knjige napisao da bi zaradio, ali odgovori na pitanja koja postavlja jedini su razumni odgovori nekoga ili nečega što bi Bog mogao biti.

2. Srećniji od Boga – Nil Donald Volš

Nakon čitanja ove knjige doživela sam ono što kvantni fizičari i veliki duhovni autoriteti nazivaju kvantnim skokom u ličnom, poslovnom, duhovnom i svakom drugom razvoju.

Došla sam do saznanja koja su u toj meri i toliko brzo promenila moj unutrašnji svet, da su promene gotovo odmah postale očigledne i u spoljašnjem svetu. Sve mi je krenulo na bolje.

U ovoj knjizi saznajemo da postoji apsolutna sreća i da nam je na dohvat ruke. Saznajemo i šta znače i kako da se nosimo sa situacijama za koje u prvom momentu mislimo da su neželjene. Saznajemo da postoji šira slika i da je Ljubav jedino stvarno što je ikada postojalo i što će ikada postojati.

Pročitajte odlomak iz knjge putem ovog linka.

3. Zadivljujuća moć promišljene namere – Ester i Džeri Hiks

Znate ono: odluči šta želiš, traži, otpusti, dopusti… Svi koji se bave pozitivnom psihologijom i Zakonom privlačenja već su čuli da možemo imati, biti i raditi sve što poželimo.

Iako sam za ovo saznala 2009. godine, godinama nisam uspevala da imam, budem i radim sve što poželim. Međutim, kako mi se takav koncept života vrlo dopada i odlučno ne prihvatam nijedan drugi, nastavljala sam sa radom na sebi kako bih došla do tog jednog segmenta koji definitivno nikako nisam mogla da ukapiram.

Ova knjiga mi je u tome pomogla. U ovoj knjizi saznajemo da ne dobijamo predmet svoje želje, već da dobijamo ono kako se osećamo u vezi sa predmetom svoje želje.

4. Buđenje – Antoni de Melo

Svakome ko tek krene na duhovno putovanje i sa radom na sebi najpre proradi ego. Sada mi znamo ono što drugi ne znaju. Sada smo mi u prednosti u odnosu na te druge, pametniji smo, produhovljeni, moćniji – MI ZNAMO, ONI NE.

Ovo je knjiga u kojoj nas Antoni doslovno šamara mudrošću i garantujem da ne postoji niko ko se neće osetiti prozvanim čitajući njene redove. Čovek nema milosti! 🙂 Njegova filozofija Ja sam magarac – ti si magarac je nešto što mi svakako nije prijalo da čujem, ali nakon što sam je prihvatila, oslobodila me je.

Ova knjiga me je naučila da zaista nisam ni bolja ni gora od drugih, da niko to nije. Da smo jednaki u svojoj nesvesti i da je ego nešto što će prestati da nam radi o glavi onog momenta kada ga prigrlimo.

5. Stvorite novo ja – Dr Džo Dispenca

Glavnu poslasticu sam ostavila za kraj! 🙂 Zbog čega je ovo glavna poslastica? Zbog toga što iznosi naučne dokaze o svemu što sam u prethodnim knjigama saznala.

Kvantna fizika je konačno dokazala da smo jedini odgovorni za sve što nam se dešava u životu i da promenom misli i osećanja možemo promeniti i sve neželjene okolnosti.

Osim dokaza, ova knjiga nam nudi i konkretne tehnike za postizanje promena kojima težimo, pa je toplo i od srca preporučujem svima. 🙂

Red je na vas!

Sada vas pozivam da ispod, u sekciji za komentare, sa ostalima podelite koje knjige su promenile vaš život na bolje.

Podelite prilog sa prijateljima!
Tags:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
ŽELITE LI JOŠ
ZANIMLJIVOG SADRŽAJA?
Prijavite se ukoliko želite da dobijate dodatni motivacioni materijal, ekskluzivni sadržaj koji će vam pomoći u ličnom razvoju i budete u toku sa novostima na blogu.
EMAIL ADRESE NE USTUPAJU SE TREĆIM LICIMA NI POD KOJIM USLOVIMA.
google-plus
POSETITE SVOJ INBOX ILI Spam/Junk SANDUČE.
Uspešno ste se prijavili, hvala!
www.umetnostzivljenja.com
BESPLATAN EMAIL KURS
Ovladajte meditacijom za pet nedelja
EMAIL ADRESE NE USTUPAJU SE TREĆIM LICIMA NI POD KOJIM USLOVIMA.
BESPLATAN EMAIL PROGRAM
MAGIČNA JUTRA
Jutarnja rutina za reprogramiranje podsvesti
EMAIL ADRESE NE USTUPAJU SE TREĆIM LICIMA NI POD KOJIM USLOVIMA.