Tehnika Suprotnog mišljenja

Tehnika Suprotnog mišljenja

Koristeći ovu tehniku, svako može lako da stvori pozitivan, kreativan način razmišljanja u kratkom periodu.

Proces je direktan: kada neželjena misao zauzme centralno mesto u vašem umu, istog trena je zamenite drugom oplemenjujućom.

To je kao da je vaš um džinovski projektor za slajdove, a svaka misao vašeg uma jedan slajd. Kad god se negativan slajd pojavi na ekranu, potrebno je preduzeti brzu akciju i zameniti ga pozitivnim.

Preduslov za primenu ove tehnike je da budete svesni kakve misli vam prolaze kroz glavu. Samospoznaja je kamen temeljac ovladavanja samim sobom.

Drugi korak jeste da jednom zauvek shvatite da isto tako lako kao što ste dozvolili pristup crnim mislima, možete ih zameniti veselim.

Zato mislite suprotno. Koncentrišite se na to da budete veseli i puni energije. Osećajte se srećno. Preporučljivo je i da počnete da se smešite. Krećite se onako kao što to činite kada ste radosni i puni entuzijazma.

Duboko dišite i usmerite moć svog uma ka pozitivnim mislima. U roku od nekoliko minuta uočićete značajnu razliku u načinu na koji se osećate. I što je još važnije, ako nastavite da praktikujete tehniku Suprotnog mišljenja i primenjujete je na svaku negativnu misao koja se iz navike pojavi u vašem umu, u roku od nekoliko nedelja videćete da one više nemaju nikakvu moć.

Misli su vitalna, živa stvar, mali snopovi energije. Većina ljudi uopšte ne razmišlja o prirodi svojih misli, a ipak kvalitet naših misli određuje kvalitet našeg života.

Misli su podjednako deo materijalnog sveta kao i jezero u kom plivate ili ulica po kojoj hodate. Slab um teško da preduzima neku akciju. Jak, disciplinovan um kakav svako može da ima kroz svakodnevnu vežbu, može da čini čuda.

Ako želite da živite maksimalno ispunjen život, vodite brigu o svojim mislima kao o svom najvećem blagu. Maksimalno se potrudite da uklonite sve unutrašnje nemire. Bićete bogato nagrađeni.

Tehnika je preuzeta iz knjige Robina Šarme – Kaluđer koji je prodao svoj ferari

Pročitajte i sledeće
Podelite prilog sa prijateljima!
Tags:
ŽELITE LI JOŠ
ZANIMLJIVOG SADRŽAJA?
Prijavite se ukoliko želite da dobijate dodatni motivacioni materijal, ekskluzivni sadržaj koji će vam pomoći u ličnom razvoju i budete u toku sa novostima na blogu.
EMAIL ADRESE NE USTUPAJU SE TREĆIM LICIMA NI POD KOJIM USLOVIMA.
google-plus
POSETITE SVOJ INBOX ILI Spam/Junk SANDUČE.
Uspešno ste se prijavili, hvala!
www.umetnostzivljenja.com
BESPLATAN EMAIL KURS
Ovladajte meditacijom za pet nedelja
EMAIL ADRESE NE USTUPAJU SE TREĆIM LICIMA NI POD KOJIM USLOVIMA.
BESPLATAN EMAIL PROGRAM
MAGIČNA JUTRA
Jutarnja rutina za reprogramiranje podsvesti
EMAIL ADRESE NE USTUPAJU SE TREĆIM LICIMA NI POD KOJIM USLOVIMA.