Usudite se želeti

Sigurna sam da je svako ko je krenuo putem duhovnosti nekada čuo da su Želje Dar od Boga. Da je ovo istina, osvestila sam onog momenta kada sam se usudila da poželim sve ono što je godinama bilo potisnuto duboko u meni. Potisnuto, jer nisam videla način kako bi se ikada moglo ostvariti.

Spoznala sam lako, jer sam odmah po objavljivanju, sebi i Svemiru, onoga što zaista želim osetila neopisivu sreću. To je bio siguran znak da sam u potpunom skladu sa sobom i svojom dušom.

U ovom prilogu želim da se bavimo upravo željama, jer sam duboko uverena da su one jedan od glavnih preduslova za srećan život.

Kada smo se počeli plašiti želeti?

U detinjstvu, naravno.

Mnogima od nas roditelji su, u nameri da nas zaštite od neuspeha i razočaranja, govorili da ne živimo u iluzijama, da moramo uvek biti sa obe noge na zemlji, da se ne zanosimo nečim što nije realno. Nisu ni bili svesni da nam, iako iz najveće ljubavi, ne čine baš veliku uslugu.

Ima i onih koji nisu bili dobronamerni, poput naših roditelja. To je grupa ljudi koje slobodan i misleći pojedinac najviše ugrožava, jer profitiraju i opstaju isključivo na neznanju mase. Ipak, nećemo se njima baviti jer, nad osobom koja ovo shvati, gube svaku moć.

Zvuči kao nemoguća misija ostati imun na ovakva uverenja koja su nam servirana sa svih strana, zar ne?

Neke ljude je spasao inat jer su, davno pre, ipak prepoznali potencijal koji nose u sebi, pa se nisu dali tako lako uveriti da je želeti loše. Ali postoji i puno onih koji su se predali mirno. Prihvatili su uverenja okoline i pomirili se sa osrednošću.

Pročitajte i prilog: Ako vam ne ide, vi ste razlog

Ipak, nesklad između naših želja i onoga na šta pristajemo neizbežno stvara rascep koji je uzrok svih kasnijih nezadovoljstava, anksioznosti, netrpeljivosti, nerazumevanja i ostalih nepoželjnih mentalnih i emocionalnih stanja. Ovo je razlog zbog kog dolazi i do svih bolesti. Zdravlje nije lutrija, pa ko kako prođe.

Zaokret…

Vratimo se sada iz detinjstva u sadašnjost.

Sada, za razliku od pre, ima i mnogo onih koji nam poručuju da je sve moguće, a svojim primerima nam to i potvrđuju. Zbog toga mislim da je ovo najbolje vreme za život od postanka planete. Dostupne su nam informacije i metode za ostvarenje svih želja, ono što je na nama je da te metode primenjujemo, jer rad na sebi ne podrazumeva samo čitanje knjiga, slušanje motivacionih govornika i kasnije prepričavanje svega što ste saznali.

Da biste živeli srećan život, najpre to morate odlučiti. A kada odlučite, usudićete se i želeti.

Šta kada ne znate šta želite?

Ako ste došli do saznanja da niste sigurni šta zaista želite, želim da vam čestitam jer ste već na dobrom putu. Znate li koliko je onih koji to pitanje sebi godinama nisu postavili?! Dišu, a ne žive. Prepustili su se nezadovoljstvu i čekaju – “slobodan” dan, godišnji odmor, penziju, smrt…

Ranije bih sebi umela da postavim pitanje: Ok, kada bi znala da će u sledećem momentu sve tvoje želje biti ostvarene, šta bi poželela? Nisam dobijala odgovor.

Nisam se zbog ovoga osećala loše, nemojte ni vi. Bilo mi je zanimljivo, jer sam neko ko je uvek znao šta ne želi, pa mi je postao pravi izazov da shvatim šta se tu, zapravo, dešava.

Promatrajući sebe, uvidela sam da su uverenja o kojima sam malopre govorila bila glasnija. Svi moji snovi bili su tu, u meni, ali se nisam usuđivala da na njih obratim pažnju.

Filozofija Sve ili ništa!

Ovo je životna filozofija za koju vam je potrebna velika hrabrost, ali hej, čuli ste za onu Sreća prati hrabre! 🙂

Radom na sebi uvidela sam da mogu biti srećna samo u jednom od ova dva ishoda, sve između bi me frustriralo. Sve između jasno pokazuje da se zadovoljavate sa manje od onoga što zaista želite, a ono što zaista želite je ono što zaslužujete. Osvestite ovo jer je jako bitno.

Kako doći do najdubljih želja?

Radom na sebi. Što se bolje budete osećali, videćete jasnije. Što bolji vi budete bili, znaćete da zaslužujete bolje.

Osvestite da ste rođeni svakog dana da budete srećni, ne samo periodično. Ni za jedan segment života kojim niste zadovoljni nemojte reći Nešto mora da se trpi! Samo drugima može odgovarati vaše trpljenje, zato vas u to i ubeđuju.

Lepe uspomene koje imate ne smeju vam biti lepše od sadašnjeg trenutka. One nisu tu da na njih gledate sa tugom jer su prošle, već sa zahvalnošću što su se desile.

Samo neodustajanje od najdubljih želja učiniće da shvatite da će vam se ostvariti, jer onome što ne želite, ne dajete izbor da se zadrži.

I znajte, doći će momenat kada nećete hteti bilo kome da kažete za snove u koje ste poverovali, jer bi vas proglasili ludim. Tada možete biti sigurni da želite ono što zaista zaslužujete i da vam stiže! 😉

Podelite prilog sa prijateljima!

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
ŽELITE LI JOŠ
ZANIMLJIVOG SADRŽAJA?
Prijavite se ukoliko želite da dobijate dodatni motivacioni materijal, ekskluzivni sadržaj koji će vam pomoći u ličnom razvoju i budete u toku sa novostima na blogu.
EMAIL ADRESE NE USTUPAJU SE TREĆIM LICIMA NI POD KOJIM USLOVIMA.
google-plus
POSETITE SVOJ INBOX ILI Spam/Junk SANDUČE.
Uspešno ste se prijavili, hvala!
www.umetnostzivljenja.com
BESPLATAN EMAIL KURS
Ovladajte meditacijom za pet nedelja
EMAIL ADRESE NE USTUPAJU SE TREĆIM LICIMA NI POD KOJIM USLOVIMA.
BESPLATAN EMAIL PROGRAM
MAGIČNA JUTRA
Jutarnja rutina za reprogramiranje podsvesti
EMAIL ADRESE NE USTUPAJU SE TREĆIM LICIMA NI POD KOJIM USLOVIMA.